Ana içeriğe atla

Burun Ateli Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Çıkarılır?

Burun ateli - Burun ateli nedir? Burun ateli fiyatları - Burun ateli nasıl yerleştirilir? - Burun ateli nasıl çıkarılır? - Burun ateli çıkarılırken ağrı olur mu? - Burun ateli ne zaman çıkar? - Burun ateli ne işe yarar? - Burun ateli kendiliğinden düşebilir! - Burun ateli ne zaman çıkar? - Burun ameliyatı sonrası alçı ne zaman çıkar? - Burun ameliyatı sonrası bandaj ne zaman çıkarılır? - Burun ameliyatı sonrası takılan bant - Burun estetiği sonrası bantlar ne zaman çıkar? - Burun alçısı ne zaman çıkar? - Burun ateli çıkarıldıktan sonra burun derisi temiziliği nasıl yapılabilir? - Burun alçısı çıktıktan sonra şişlik

Burun Ateli

Burun Ateli Nedir?

Burun ateli, burun estetiği ameliyatlarından sonra, burun kemiğini kalıba almak için yerleştirlen, silikon, alüminyum, alçı yapısında olabile ürünlerdir. Günümüzde en çok, yukarıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi delikli ve cildin hava transferine izin verebilecek özellikle üretilmiş, sıcak suyun içrisinde gevşeyerek burun üzerine yapıştırılmaya uygun hale gelen "Eksternal Termoplastik Splint" ya da "Thermal External Nasal Splint" olarak adlandırılan burun atelleri kullanılmaktadır.

Burun Ateli Ne İşe Yarar?

Burun atelleri burun estetiği ameliyatı sonrasında aşağıdaki faydaları nedeniyle burun üzerine yerleştirilmektedir:

- Burun üzerinde ve burun çevresine ortaya çıkabilecek ödemin azaltılması
- Burun kemiklerinin stabilizasyonu ve burun kemiklerinin kırık hattından yanlara doğru kaymasının engellenmesi
- Burnun korunması

Burun Ateli Fiyatları

Burun atelleri genellikle burun estetiği ameliyat paketi içerisinde yer almaktadır ve hastalar genelde ilave olarak burun ateline ücret ödememektedir. Farklı renklerde olanları da mevcuttur. Genellikle atelin özelliklerine göre fiyatları değişmektedir (atel almak istiyorsanız, burun alçısı fiyatları için lütfen medikal firmaları ile temasa geçiniz!)

Burun Ateli Nasıl Yerleştirilir?

Burun ateli - Burun ateli nedir? Burun ateli fiyatları - Burun ateli nasıl yerleştirilir? - Burun ateli nasıl çıkarılır? - Burun ateli çıkarılırken ağrı olur mu? - Burun ateli ne zaman çıkar? - Burun ateli ne işe yarar? - Burun ateli kendiliğinden düşebilir! - Burun ateli ne zaman çıkar? - Burun ameliyatı sonrası alçı ne zaman çıkar? - Burun ameliyatı sonrası bandaj ne zaman çıkarılır? - Burun ameliyatı sonrası takılan bant - Burun estetiği sonrası bantlar ne zaman çıkar? - Burun alçısı ne zaman çıkar? - Burun ateli çıkarıldıktan sonra burun derisi temiziliği nasıl yapılabilir? - Burun alçısı çıktıktan sonra şişlikBurun estetiği ameliyatının sonunda yandaki gibi burun bandajlandıktan sonra, termoplastik eksternal splintler sıcak su içerisine atılır ve yumuşadıkça renkleri şeffaflaşır. Bu şekilde atel burun üzerine yerleştirilir ve üzerine soğuk steril serum döküldüğünde burnun kalıbını alarak sertleşir. Alçı uygulaması (buru alçısı), gözenekli modern burun atellerine göre daha eski bir tekniktir ve burun derisinin tamamen hava transferini bloke etmektedir.Alüminyum tarzında olan burun atelleri ise, burun üzerin yavaşça mekanik baskı yapılarak yerleştirilmektedir.

Burun Ateli Nasıl Çıkarılır?

Burun ateli, burun estetiği ameliyatı sonrasında (7-14 gün sonra) ofis şartlarında simetrik iki taraflı çekilerek (bir elevatör yardımıyla da olabilir) çıkarılır.

Burun Ateli Nasıl Çıkarılırken Ağrı Olur mu?

Genellikle, burun estetiği ameliyatı sonrasında ödemin azalması ve deri altında cildin kendi yağının da birikmesi ile burun ateli kolayca çıkar ve çok fazla ağrıya neden olmaz.

Burun Ateli Kendiliğinden Düşebilir!

Burun ateli - Burun ateli nedir? Burun ateli fiyatları - Burun atelinasıl yerleştirilir? - Burun ateli nasıl çıkarılır? - Burun ateli çıkarılırken ağrı olur mu? - Burun ateli ne zaman çıkar? - Burun ateli ne işe yarar? - Burun ateli kendiliğinden düşebilir! - Burun ateli ne zaman çıkar? - Burun ameliyatı sonrası alçı ne zaman çıkar? - Burun ameliyatı sonrası bandaj ne zaman çıkarılır? - Burun ameliyatı sonrası takılan bant - Burun estetiği sonrası bantlar ne zaman çıkar? - Burun alçısı ne zaman çıkar? - Burun ateli çıkarıldıktan sonra burun derisi temziliği nasıl yapılabilir? - Burun alçısı çıktıktan sonra şişlikÖzellikle kalın derisi olan hastalardaki burun estetiği ameliyatı yapıldıktan sonra burun estetiği ameliyatı sonrasında fazla miktarda ödem ortaya çıkması ve bu ödemi ortadan kalkması sonrasında atelin hacminin burna göre büyük kalması nedeniyle; yağlı deri yapısı olan hastalarda ilk haftadan sonra deriden üretilen yağın burun bandajlarının gevşemesine ve atelin havalanmasına neden olabilmektedir. Bu durumda atel kendiliğinden düşebilir. Atelin üzerin - doktorunuza danışarak - bir flaster yapıştırabilirsiniz.

Burun Ateli Ne Zaman Çıkar?

Burun atelleri, ameliyatın şekline ve burun kemiğine yapılan işlemlerin miktarına göre 7 - 14 gün içerisinde çıkarılmaktadır. Özellikle eğri burun deformitesi, ileri derecede asimetrik burun ameliyatlarından sonra burun atelinin uzun süreli yerinde tutulması uygundur. Atel zaten bir süre sonra kendiliğinden burun üzerinden ayrılabilir ve bu süre kişinin cilt yapısı ve ödemin miktarına göre 2- 3 hafta olabilir. Yani genelde burun atelleri sağlıklı bir şekilde 3 haftaya kadar burunda kalabilmektedir. Klasik basit burun estetiği ameliyatı sonrasında burun ateli 7-10 gün sonra, komplike burun estetiği ameliyatı sonrasında burun ateli 14 gün sonra almayı tercih etmekteyim. Hastaların bir çoğu "burun ameliyatı sonrası alçı ne zaman çıkar?" ya da "burun alçısı ne zaman çıkar?" sorusuna cevap olarak "yapılan burun ameliyatına göre değişmekle birlikte 7-14 gün sonra burun alçısı çıkarılabilmektedir" söylenilmektedir.

Burun ameliyatı sonrası bandaj ne zaman çıkarılır?

"Burun estetiği sonrası bantlar ne zaman çıkar?" sorusuna cevap olarak, burun estetiği ameliyatlarından sonra, burun bandajı da burun ateli ile birlikte çıkarılmaktadır.  Burun bandajları da artık, klasik flasterler yerine beyaz ya da deri renginde, üzerinde ufak hava transferi için delikler bulunan bantlar kullanılmaktadır. Burun ameliyatı sonrası takılan bantlar genelikle burun ateli ile birlikte kalıp olarak kaldırılarak çıkarılmaktadır.

Burun Ateli Çıkarıldıktan Sonra Burun Derisi Temizliği Nasıl Yapılabilir?

Burun ateli - Burun ateli nedir? Burun ateli fiyatları - Burun ateli nasıl yerleştirilir? - Burun ateli nasıl çıkarılır? - Burun ateli çıkarılırken ağrı olur mu? - Burun ateli ne zaman çıkar? - Burun ateli ne işe yarar? - Burun ateli kendiliğinden düşebilir! - Burun ateli ne zaman çıkar? - Burun ameliyatı sonrası alçı ne zaman çıkar? - Burun ameliyatı sonrası bandaj ne zaman çıkarılır? - Burun ameliyatı sonrası takılan bant - Burun estetiği sonrası bantlar ne zaman çıkar? - Burun alçısı ne zaman çıkar? - Burun ateli çıkarıldıktan sonra burun derisi temiziliği nasıl yapılabilir? - Burun alçısı çıktıktan sonra şişlik
Yandaki fotoğrafta, klasik burun estetiği ameliyatı yapılan ve 8. günde burun ateli ve burun bandajı çıkarılan hastanın burun görüntüsü mevcuttur. Cildin hava transferini bloke etmeye bant ve burun ateli kullanıldığında yanda görüldüğü gibi burun derisi oldukça sağlıklı ve normal renginde görülmektedir. Cildin üzerini tamamen kaptan alçı ve normal cilt flasteri şeklinde bant kullanıldığında, burun derisi üzerinde kızarıklık, lokalize enfeksiyon alanları ortay çıkabilmektedir. Burun ateli ve burun bandajı çıkarıldıktan sonra saf su ile ya da okyanus suyu spreyi kullanarak cildinizi temizleyebilirsiniz. Okyanus suyu spreyi temiz bir pamuğa sıkın ve burun cildi üzerine nazik hareketlerle sürerek birikmiş cilt yağı tabakasını ve flasterin ciltte kalan az miktardaki yapıştırıcı artıklarını temizleyebilirsiniz. Kimyasal ya da deterjan bazlı bir ürün kullanmanız uygun olmayacaktır. Burun bandtları çıkarıldıktan sonra, burun ucu destetiği için yada burun estetiği ameliyatına farkındalık yaratmak için basit ve ufak bir iki tane burun bandı yeniden yapıştırılabilir. Burun alçısı çıktıktan sonra şişlik için burun masajı ve diğer öneriler için doktorunuzla konuşabilirsiniz. Çok sık olarak sorulduğu için buraya eklemek istedim, "burun ameliyatı sonrası banyo ne zaman yapılır?" sorusun cevap olarak, başınızı ayrı ve vücudunuzu ayrı yıkamanız şartıyla (burun içerisine şampuanlı ve deterjanlı su kaçırılmamalı) ve suyun sıcak olmaması şartıyla burun estetiği ameliyatı sonrasında ikinci günden sonra banyo yapmaya başlayabilirsiniz.

Konu ile ilgili önceden yazdığım benzer linkler ve videolar >>


Dr. Murat Enöz
KBB & BBC Uzmanı (MD, Otorhinolaryngology, Head and Neck Surgeon - ENT Doctor in Istanbul)

Muayenehane (Private Office):
Adres (Address): İncirli Cad., No:41, Kat:4, Dilek Pastanesi Üstü (Dilek Patisserie Building), Posta kodu: 34147, Bakırköy - İstanbul
Randevu Tel (Appointment Phone): 0212 561 00 52
Cep tel (Mobile phone): (+90) 533 6550199
Fax: (+90) 212 542 74 47

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnsan Papilloma Virüsü (HPV), Korunma Yolları, Ağızda Viral Papillom ve Tedavisi

İnsan papillomavirüsü (HPV - human papillomavirus​) ve genel özellikleri İnsan papillomavirüsü (HPV - human papillomavirus​), en çok rahim ağzı kanseri açısından risk oluşturduğu bilinen virüstür. Son yıllarda yeni türleri saptanan bu virüsün ağız içi kanserler arasında bağlantısı gösterilmiştir. Ağız içerisinde görülen ve HPV ilişkili lezyonların çoğu iyi huyludur ve zaman zaman tekrarlama eğilimindedir. Papilloma virüsleri, memelilerde yaygın olarak bulunabilir ve kuşlarda nadiren görülürler. 300' den fazla türü izole edilen ve insanlarda enfeksiyona neden olan papilloma virüsleri, toplu olarak insan papilloma virüs ya da HPV (human papillomavirus​) olarak adlandırılır. HPV virüsleri, kanserojen özelliklerine göre yüksek riskli (HR) ve düşük riskli (LR) tip olmak üzere ikiye ayrılır. HPV virüsleri daha çok deriden deriye temas yolu ile bulaşır. İnsanlarda en sık düşük riskli HPV virüsü enfeksiyonları görülür ve çoğunlukla asemptomatiktir. Papillomavirüs genomu, konakçı hü

Burun Eti Ameliyatı Fiyatı 2022 (Güncellendi!)

Burun Eti Operasyonu Fiyatı 2022   Burun etleri ve eşsiz görevleri hakkında ... Burun etleri burnumuzun içerisinde dış ortam havasını arıtma, ısıtma, nemlendirme ve basınçlandırma görevlerini yapan eşsiz dokulardır. Her bir burun boşluğunda 3 adet burun eti bulunmaktadır. Belki aklınıza en çok gelen şey " burun etlerinden tamamen kurtulmak, burun etlerini aldırmak mümkün müdür? " sorusu olabilir. Burun etlerinin tamamen alınması eskiden yüzyıllar önce denenmiş ve burun etlerinin insan hayatı için ne kadar önemli olduğu sonrasında anlaşılmıştır. Dış ortam havasından bulunan tüm mikroorganizmalar, allerjenler burun etleri tarafından burun içerisinde yakalanmaktadır. Yaklaşık sosis şeklinde olan alt burun etleri içerisinde birçok damar ağı bulunmaktadır ve sıcaktır. Dış kısmında mukus tabakası bulunur ve burnumuzu hava girdiğinde burun etine çarpan hava yuvarlanma hareketi yaparak burun etini çarpar, içerisinde bulunan bütün partikülleri, yabancı cisimleri, mikroorgan

Rinoplasti Sonrası Buruna Kortizon Enjeksiyonu

Burun Ucuna Kortizon Enjeksiyonu Buruna Kortizon Hangi Durumlarda ve Nasıl Enjekte Edilir? Buruna kortizon iğne, herhangi bir rinoplasti veya revizyon rinoplasti ameliyatı yapan bir cerrahi için önemli bir araç olarak düşünülmelidir. Yukarıdaki hastada, 3. (tersiyer) revizyon burun estetiği ameliyatı yapılan ve ameliyat sonrası ve 3 ay sonraki burun ucu görüntüsü mevcut olan hastada, yandan bakıldığında burun ucundaki "top şeklinde" görünüm ve kortizon enjeksiyonunun gerekli olduğu bölgeler işaretlenmiştir. Kortikosteroidleri, anabolik steroidler ile karıştırmayın! Burun estetiği ve burun ameliyatı dünyasında steroid terimini kullandığımızda, çok spesifik bir steroid türünden bahsediyoruz. “Steroid” kelimesi, vücut geliştiricilerinde artmış kas büyümesi  için kullanılan bir hormondur ve aslında bu vücut kitlesini oluşturmak için kullanılan, anabolik bir steroid adı verilen farklı bir steroid tipini ifade eder. Rinoplasti ve revizyon rinoplasti sonrasında " buru

Geniz Eti Büyümesi, Nedenleri, Belirtileri, Tedavisi ve Geniz Eti Ameliyatı Videosu

Geniz Eti Ameliyatı ve Geniz Eti Büyümesi Geniz eti ameliyatı genel bakış Geniz eti, burun deliklerinin en arkasındaki bölgede bulunan lenfoid dokudur. Hastalar tarafından ve kulak burun boğaz uzmanı olmayan hekimler tarafından muayene ile görülmesi mümkün değildir. Endoskopik burun içi muayenesi esnasında görülebilir. Yan grafi, manyetik rezonans görüntüleme, tomografi gibi görüntüleme araçları ile de dolaylı olarak değerlendirilebilir. Çocuklarda yapılan bademcik ameliyatlarının tamamında ilave olarak geniz eti ameliyatı da yapılmaktadır. Bunun yanında, geniz eti ameliyatı (adenoidektomi) tek başına ya da kulak tüpü takılması ameliyatları ile birlikte de yapılabilmektedir. Geniz eti ameliyatı tarihçesi 1800' lu yılların sonunda, geniz etinin burunla ilgili şikayetler ve işitme kaybından sorumlu olabileceği, Kopenhag, Danimarka' dan Willhelm Meyer tarafından belirtilmiş ve yine sonrasında geniz eti ameliyatlarına başlanmıştır. En sık yapılan ameliyatlardan

Küçük Dilde Papillom ve İnsan Papilloma Virüsü (HPV) İle İlgili Çok Bilinmeyen Ayrıntılar!

Küçük Dil Üzerinde Siğil  İnsan papilloma virüsü (HPV - human papillomavirus​), genelde cinsel yolla bulaşan ve son yıllarda giderek yayılan ve 300' den fazla farklı alt türü bulunan bir virüstür. Son 10 yıl içerisinde giderek görülme sıklığı artmıştır. Bu virüsün en yaygın görünen alt grupları "siğil" ya da "papillom" olarak adlandırılan lezyonları yaparken; bulunduğu dokuların kanserleşmesine neden olan alt grupları da mevcuttur. Kanserojen özellikteki HPV virüsleri de kendi arasında "yüksek riskli", "olası yüksek riskli" ve "düşük riskli" olarak üç alt gruba ayrılmaktadır (yüksek riskli tipler >> tip 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45), olası yüksek riskli tipler >> tip 26, 53, 66 ve düşük riskli tipler tip >> 6, 11, 40, 42, 43, 44, 54).  Genelde fark edilen lezyonların çoğu iyi huyludur. Son yıllarda, bu virüsün sadece cinsel ilişki yolu ile değil; direk mukozal temas yoluyla da bulaşabildiğinin netlik kazanması

Burun Estetiği Ameliyatı Sonrası Yatış Pozisyonu ve Uyku Öncesi Öneriler

​​Rinoplasti Operasyonu Sonrasında Uykuda Hangi Pozisyonda Uyunulmalıdır? ​​ Burun estetiği ameliyatı sonrasında birçok hekim  uyku esnasında genellikle başın yükseltilmesini önermektedir. Bunun dışında ameliyat sonrası özel yüz koruyucu ürünler ve yastıklar da satılmaktadır (yurtdışında satılan açılı uyku yastığı örneği >> Duro-Med Foam Bed Wedge ). Burun estetiği ameliyatı sonrasında vücudun üst kısmı açılı bir şekilde ve sırtüstü pozisyonda yatılırsa (yukarıdaki görselde görüldüğü gibi); yani yaklaşık olarak 30 ile 45 derece arası ve sırt üstü olacak şekilde açılı pozisyonda yatıldığında kafa, kalp hizasına göre daha yukarıda kalmaktadır. Bu şekilde Kafadaki kan basıncı vücudun diğer bölümlerine göre daha düşük hale gelir ve buna bağlı olarak da ameliyat sonrası ödem, morluk, burun kanaması riski azalmaktadır. Bunun dışında yine bu pozisyonda yatmanın diğer bir faydası da yan dönmenin zorlaşması ve buruna travma ve bası riskinin azalmasıdır. Burun estetiği am

Geniz Eti Ameliyatı Fiyatları 2022 (Güncellendi)

Adenoidektomi Operasyonu ve Ücreti Geniz eti ameliyatı, geniz eti büyümesi olan ya da tekrarlayan orta kulak iltihabı, orta kulak sıvısı, sinüzit ataklarının tedavisi amacıyla çocuk hastalarda sık olarak yapılmaktadır. Geniz Eti Büyümesi Geniz Eti Büyümesi - Adenoid Hipertrofisi Geniz Eti Nasıl Büyür? Geniz eti burun boşluğunun en arka tarafında yer alan lenfoid yapıda bir dokudur. Normalde doğum esnasında mevcuttur ve çocuklarda 5-6 yaşına kadar büyümeye devam eder. Bu dönemde genetik yatkınlık, kirli solunum havasının olduğu ortamlarda yaşamak, alerjik bünye, tekrarlayan üst solunum yolu enfeksiyonlarının olması, sigara dumanına maruziyet, kalabalık ortamda yaşamak gibi çok farklı nedenlere bağlı olarak geniz eti büyüyebilir ve geniz eti büyümesi sonucunda östaki tüpü ve burun fonksiyonları olumsuz olarak etkilenmektedir. Geniz Eti Büyümesi Belirtileri Geniz eti büyümesi olan çocuklarda ağız açık uyuma, tekrarlayan orta kulak iltihapları ve kulak sıvısı olması, tekrarl