Deri Altı Dokusu İle Burun Kökü Dolgusu + Burun Kemeri Törpüsü + Burun Ucu Estetiği - Hasta 1
Bazen kusursuzluk değil daha güzel ve fonksiyonel bir burun ortaya çıkması için ufak tefek işleri bir arada yapabiliyoruz.
Yukarıda ve aşağıda fotoğrafları paylaştığım ve uzak bir ülkeden gelen hastamız da, "burun kemiği kırılmadan", "kalıcı", "endüstriyel bir dolgu ya da kalıcı dikiş materyali kullanılmadan" burun dışındaki estetik sorunların ve burun içerisindeki fonksiyonel problemlerin giderilmesi amacıyla İstanbul' a gelmişti.
Öncelikle fotoğraflarda görülen ameliyat öncesi sorunları ve görülmeyenleri aşağıda eklemek isterim:
- burun ucu açısı (nazolabial açı) düşük görünüyor ve burun ucundaki destek doku zayıf olduğundan burun deliklerini ikiye ayıran kolumellanın dudakla birleşim bölgesinde belirgin olmak üzere retraksiyon olduğu görülüyor (normalde yandan bakıldığında kolumella bölgesi kanatların daha altında olmalıdır, ameliyat sonrası fotoğraf ta görüldüğü gibi ...)
- burun ucunun üst kısmı ve burun kanatlarında kısmi kollaps çökme alanı mevcut
- burun kemeri belirgin
- burun kökü bölgesinde bulunan nazofrontal açı normalden daha düşük ve bu nedenle burun kemeri daha çok belirgin görünüyor
- burun sırtında ve burun kanatlarında asimetrik alanlar mevcut
- endoskopik muayenede belirgin nazal septum deviasyonu ve burun eti büyümesi (konka hipertrofisi) mevcuttu
Şimdi yaptıklarımızı üst fotoğraftaki renkli oklarla işaretlene bölgelere göre anlatabiliriz:
- burun içerisindeki eğri septumun eğri kıkırdak alanları alındı ve burun etleri radyofrekans cihazı ile küçültüldü
- açık teknik burun ucu estetiği şeklinde burun ucu derisi kaldırılırken hem kalın derinin inceltilmesi hem de deri altı dokusunun doğal dolgu maddesi olarak kullanılması amacıyla, iki seviyeli diseksiyon (bilevel dissection) ile burun ucundan deri altı dokusu çıkarıldı
- burun kemerine sınırlı miktarda ve soğuk serum sıkılarak törpü işlemi yapıldı (yeşil ok)
- kan ve antibiyotikle karıştırıldıktan sonra deri altı dokusu ince parçalara ayrıldı ve burun kökü bölgesine çok ufak bir deri altı diseksiyonu yapılarak dolduruldu (kırmızı ok)
- burun ucuna eğri septum kıkırdağından alınan kıkırdaklardan greftler yerleştirildi ve burun kanatlarındaki kıkırdaklar kısmi olarak çıkarılarak ters çevrilerek geri dikildi (mavi ok). Bu şekilde burun ucu daha çok öne doğru yönelmiş oldu ve burun kanatlarındaki çökük alanlar tedavi edilmiş oldu. Önden bakıldığında buru ucunda incelme ve daralma şeklinde görüntü elde edilirken burun deliklerinin çapında azalma olmadan (hava yolu alanında daralma olmaksızın) ilave olarak da burun içerisindeki en dar hava alanı olan nazal valv bölgesinde de genişleme sağlanmış olmaktadır
- burun ucuna ve kolumellanın gerisine yerleştirilen kıkırdak greftin etkisi ile kolumelladaki retrakte görünen bölgenin (sarı ok) işlem sonrasında normal pozisyona geldiği görülmektedir.
- burun ucuna yine deri altı dokusu kısmi olarak yerleştirildi
- burun ucundaki kesi alanı emilebilen dikişlerle dikildi
Bu işlem esnasında genel olarak aşağıdaki ayrıntıları bir avantaj olarak söyleyebiliriz:
- burun kemiğinin kırılmamış ve burun destek dokularının tamamen zedelenmemiş olması
- burun şekillendirme amacıyla yine hastaya ait kendi dokularının kullanılması
- sonucun kalıcı olması
- endüstriyel kalıcı dikiş materyalleri ya da diğer ürünlerin kullanılmaması
- aynı zamanda nefesle ilgili burun tıkanıklığı sorununa yönelik de tedavi uygulanmış olması
- ameliyat süresinin normal klasik burun estetiğine göre çok daha kısa olması
Bunları yanında işlemin dezavantajları da aşağıdaki şekilde sıralanabilir:
- burun üzerindeki tüm estetik sorunların kemik kırmadan giderilememesi
- burun kemeri törpüsü kemik kırılmadan yapıldığında sınırlı miktarda yapılabilmektedir (açık çatı deformitesi olmaması ve burnun önden çok geniş görünmemesi için)
- burada yapılan işlemlerin hepsi sınırlı miktarda doku değişikliklerini içermektedir ve sizi muayene eden hekiminizin sizin için önereceği yöntem en doğru olanıdır.
Belki merak etmiş olabilirsiniz hepsi lokal anestezi altında yapıldı ve işlem sonrasında burun ateli yerleştirilmedi ama yine de genel anesteziyi tercih etmeniz sizin konforunuz için daha uygun olacaktır.
Deri Altı Dokusu İle Burun Kökü Dolgusu + Burun Kemeri Törpüsü + Burun Ucu Estetiği - Hasta 2
Yine burunda çok fazla değişiklik istemeyen ve kusursuzluk beklentisi olmayan bir hasta için yapılan "burun ucu estetiği + sınırlı miktarda burun kemeri törpüleme + burun ucundan alınan deri altı dokusuyla burun kökü dolgusu" işlemleri yapılan hastanın öncesi ve sonrası fotoğrafları ve videosu aşağıda görülmektedir. Hastaya genel anestezi altında işlem yapılmıştır.Deri Altı Dokusu İle Burun Kökü Dolgusu + Burun Kemeri Törpüsü + Burun Ucu Estetiği Videosu:
Deri Altı Dokusu İle Burun Kökü Dolgusu + Burun Kemeri Törpüsü + Burun Ucu Estetiği Fotoğrafları:
Deri Altı Dokusu İle Burun Kökü Dolgusu + Burun Kemeri Törpüsü + Burun Ucu Estetiği - Hasta 3
Yine burunda çok fazla değişiklik istemeyen ve kusursuzluk beklentisi olmayan bir hasta için yapılan "burun ucu estetiği + sınırlı miktarda burun kemeri törpüleme + burun ucundan alınan deri altı dokusuyla burun kökü dolgusu" işlemleri yapılan bir bayan hastanın öncesi ve 2 hafta sonrası fotoğrafları aşağıda görülmektedir. Hastanın burun kökünde önceden yapılmış olan hyaluronik asit dolgu, ameliyat esnasında aspiredilmiştir. Hastaya genel anestezi altında işlem yapılmıştır. Hastanın burun ucunun halen ödemli olduğu görülmektedir.Ameliyat sonrası fotoğrafları
2. hafta fotoğrafları
Konu ile ilgili önceden yazdığım bazı makale linkleri:
- Burun Törpüleme Ameliyatı ve Örnek Fotoğraflar
- Burun Törpüleme Ameliyatı
- Burun Kemeri Törpüleme İle İlgili Birkaç Önemli Bilgi | Yaşam&Sağlık
- Burun Ucu Estetiği
- Kemik Kırılmadan Burun Estetiği ve Avantajları
- Kemik Kırılmadan Burun Estetiği (Nose Job Without ... - YouTube
Dr. Murat Enöz
KBB & BBC Uzmanı (MD, Otorhinolaryngology, Head and Neck Surgeon - ENT Doctor in Istanbul)
KBB & BBC Uzmanı (MD, Otorhinolaryngology, Head and Neck Surgeon - ENT Doctor in Istanbul)
Muayenehane (Private Office):
Adres (Address): İncirli Cad., No:41, Kat:4, Dilek Pastanesi Üstü (Dilek Patisserie Building), Posta kodu: 34147, Bakırköy - İstanbulRandevu Tel (Appointment Phone): 0212 561 00 52
E-mail: muratenoz@gmail.com
Cep tel (Mobile phone): (+90) 533 6550199
Fax: (+90) 212 542 74 47
Yorumlar
Yorum Gönder