Ana içeriğe atla

Gastroözofageal Reflü Tedavisinde Yeni Bir Tedaviye Yardımcı Ürün: Gastor Şurup

Gastor Şurup

Daha önceden mide asitinin yukarıya doğru kaçması (reflü) ve yemek borusu (özofagus)' a ulaşması hastalığı olarak tanımlanan Gastroözafageal reflü hastalığı hakkında makale yazmıştım (makale linki >> ​Gastroözofageal Reflü (GÖR) Hastalığı). Geriye doğru kaçan asitin miktarına göre yemek borusunda ve daha üst bölgelerde mukozal hasar ortaya çıkmaktadır. Ağrılı yutma, midenin ekşi aitli içeriğinin ağıza gelmesi, göğüste yanma hissi, ağrılı yutma, artmış tükürük salgısı, göğüs ağrısı, boğazda takılma hissi, sabah uyanınca ağızda acı tat olması, kronik farenjit belirtilerinde artış, ağız kokusu ve çocuklarda astım ataklarında sıklaşma olması gibi belirtilere neden olabilmektedir. Gastroözafageal reflü hastalığı , mide asitindeki artışa, yemek borusu ile mide arasındaki sfinkterin gevşek olmasına ya da uyku apnesi gibi karın içi basıncın artmasına bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. Yani şişmanlık, stress, mide asit düzeyini arttıran ilaç kullanılması, bel ve mide bölgesini sıkan kıyafetlerin giyilmesi yatmadan önce mide asit salgılanmasına artışlara neden olacak şekilde yemek yenilmesi asit reflüsüne neden olabilmektedir.

Gastroözafageal reflü hastalığı tedavisinde, mide asitinin salgılanmasını azaltan ilaçlar, mide koruyucu ilaçlar, mide boşalmasını hızlandırıcı ilaçlar, stress tedavisi, gastrite neden olabilen Helikobakter Pylori bakterinin varlığının saptanması durumunda antibiyotikler, beslenmesinin düzenlenmesi gibi çok farklı tedavi seçenekleri kullanılmaktadır.

Gastor Şurup Nedir? - Gastor Şurup Nasıl Kullanılır? - Gastor Şurup Nasıl Kullanılır? - Gastor Şurup İle İlgili Uyarılar - Gastroözafageal reflü hastalığı - Gör - Gastroözafageal reflü hastalığı tedavisi - Gastroözafageal reflü belirtileri - Gastroözafageal reflü nedenleriYakın zamanda bana tanıtılan farklı bir ürünü sizlerle paylaşmak istedim. Gastroözafageal reflü hastalığı tedavisinde tedaviye yardımcı ürün olarak kullanılıyor. İçeriğinde "hyaluronik asit, kondroitin sülfat, polivinilpirolidon, ksilitol C, sodyum benzoat, potasyum sorbat, kırmızı üzüm ekstresi, deiyonize su, poloksamer 407" bulunuyor Sizlere sınırlı zamanda bazı farkları ve ürün özellikleri ile ilgili birkaç şey yazmak isterim. İçeriğinde bulunan maddeler hakkında birkaç bilgi:

Kondroitin Sülfat

Kondroitin sülfat, normal olarak vücuttaki eklem kıkırdaklarında bulunan bir kimyasal maddedir. İlaç endüstrisinde kullanılan kondroitin sülfat genellikle köpekbalığı ve inek kıkırdak gibi hayvansal kaynaklardan üretilir. Birçok bilimsel çalışmada hiyalüronik asit ile birlikte alındığında, asit reflüsü semptomlarının yoğunluğunu azalttğı gösterilmiştir (kaynak: Chondroitin sulfate: MedlinePlus Supplements). Mukozayı asit ve pepsin enziminin hasarından korumması ve antiinflamatuar aktivitesi nedeniyle Gastor Şurup içerisine eklenmiş.


Hyaluronik Asit

Hiyalüronik asit insan vücudunda doğal olarak bulunan bir maddedir. Gözlerde ve eklemlerde bulunan sıvılarda en yüksek konsantrasyonlarda bulunur. İlaç olarak kullanılan hiyalüronik asit, horoz taraklarından çıkarılır veya laboratuarda bakteriler tarafından üretilir. İnsanlar osteoartrit de dahil olmak üzere çeşitli eklem hastalıkları için hiyalüronik asit alırlar. Ağız yoluyla alınabilir veya bir sağlık uzmanı tarafından etkilenen bölgeye enjekte edilebilir. Hyaluronik estetik cerrahide dudak dolgu maddesi olarak da kullanılır (burun dolgusu, dudak dolgusu gibi). Bazı insanlar yaraları iyileştirmek, yanıklar, cilt ülseri ve nemlendirici olarak cilde hiyalüronik asit uygularlar. Günümüzde yaşlanmanın etkilerini önlemek için hiyalüronik asit kullanımına da çok ilgi mevcut (Kaynak :HYALURONIC ACID: Uses, Side Effects, Interactions and ...). Özellikle gastroözafageal reflü hastalığı tedavisinde Kondroitin sülfat ile birlikte alındığında, reflü semptomlarında oldukça hızlı azalmayı sağlayabileceğine dair makaler mevcut (kaynak : Fixed combination of hyaluronic acid and chondroitin-sulphate oral formulation ...).

Gastor Şurup Nedir? - Gastor Şurup Nasıl Kullanılır? - Gastor Şurup Nasıl Kullanılır? - Gastor Şurup İle İlgili Uyarılar - Gastroözafageal reflü hastalığı - Gör - Gastroözafageal reflü hastalığı tedavisi - Gastroözafageal reflü belirtileri - Gastroözafageal reflü nedenleriPolivinilpirolidon (Polyvinylpyrrolidone, Polyvidone, Povidone, PVP)

N-vinilpirolidon monomerinden yapılmış suda çözünür bir polimerdir. Birçok farmasötik tablette bir bağlayıcı olarak kullanılır. İyoda eklenen PVP, dezenfektan özelliklere sahip olan "povidon iyot" denilen kompleksi oluşturur. Povidon bazı göz damlalarında yağlayıcı olarak kullanılır. saç spreyleri ve saç jölelerinde de kullanılmaktadır (kaynak:Polyvinylpyrrolidone - Wikipedia). Son yıllarda, reflü tedavisinde kullanılan ürünlerde yer almaya başlamış (diğer bir ürüne ait patent linki : Strontium-containing complexes for treating gastroesophageal reflux and barrett's esophagus).

Ksilitol C

Xylitol ya da ksilitol, günümüzde en çok şeker için sağlıklı bir alternatif olarak kabul edilerek tatlandırıcı olarak kullanılmaktadır. Xylitol, pek çok meyve ve sebze de dahil olmak üzere çoğu bitki materyalinde bulunan doğal olarak oluşan bir alkoldür. İlaç yapmak için huş ağacından çıkarılır. Ticari olarak bulunan ksilitol sanayileşmiş şeker hidrojenasyonu işlemi ile üretilir. Xylitol, şeker yerine kullanılan ve "şekersiz" sakızlar, nane ve diğer şekerlemelerde yaygın olarak kullanılır. Bununla birlikte, sorbitol şekersiz diş etlerinde en sık kullanılan tatlandırıcıdır, çünkü ksilitolden daha ucuzdur ve ticari ürünler haline getirmek daha kolaydır. Bir ilaç olarak, ksilitol, küçük çocuklarda orta kulak enfeksiyonlarını (otitis media) önlemek ve şeker hastalığı olan ya da yatkınlığı olan insanlar için şeker yerine geçmek için yiyeceklerde kullanılır. Bazı çiğneme sakızlarına ve diğer ağız bakım ürünlerine, diş çürüğü ve ağız kuruluğunu önlemek için ksitol eklenir. Xylitol bazen bir enerji kaynağı olarak tüp besleme formüllerine dahil edilir. Köpek sahipleri, şekerlerden nispeten az miktarda yenildiğinde bile, ksilitolün köpekler için zehirli olabileceğini bilmelidirler. Köpeğiniz ksilitol içeren bir ürün yerse, köpek hemen veterinerliğe alınmalıdır (kaynak : XYLITOL: Uses, Side Effects, Interactions and Warnings - WebMD). Ksilitol içeren sakızların gastroözafageal reflü semptomlarını azalttığına dair makale mevcut, ancak bu durumun  tükrük salgısındaki artışa bağlı olduğunu savunanlar da mevcut (kaynak: The effect of chewing sugar-free gum on gastro-esophageal reflux).

Gastor Şurup Nedir? - Gastor Şurup Nasıl Kullanılır? - Gastor Şurup Nasıl Kullanılır? - Gastor Şurup İle İlgili Uyarılar - Gastroözafageal reflü hastalığı - Gör - Gastroözafageal reflü hastalığı tedavisi - Gastroözafageal reflü belirtileri - Gastroözafageal reflü nedenleriSodyum Benzoat

Sodyum benzoat, NaC7H5O2 formülü olan bir maddedir. E211 sayısıyla, yaygın olarak kullanılan bir gıda koruyucusudur. Benzoik asitin sodyum tuzudur ve suda çözündüğünde bu formda bulunur. Sodyum hidroksitin benzoik asit ile reaksiyona sokulması suretiyle üretilebilir (kaynak: Sodium benzoate - Wikipedia).

Potasyum Sorbat

Potasyum sorbat, sorbik asidin potasyum tuzudur. Suda çok çözünen beyaz bir tuzdur. Öncelikle bir gıda koruyucusu olarak kullanılır (kaynak: Potassium sorbate - Wikipedia).



Gastor Şurup Nedir? - Gastor Şurup Nasıl Kullanılır? - Gastor Şurup Nasıl Kullanılır? - Gastor Şurup İle İlgili Uyarılar - Gastroözafageal reflü hastalığı - Gör - Gastroözafageal reflü hastalığı tedavisi - Gastroözafageal reflü belirtileri - Gastroözafageal reflü nedenleriKırmızı Üzüm Ekstresi (Red Grape Extract)


Kırmızı üzüm ekstresinde bulunan antioksidanlar ve kan dolaşımını arttırıcı ürünler, yara iyileşmesi ve dolaşım bozuklukları ile ilgili hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır (kaynak: Grape Seed Extract: Benefits and Side Effects).


Poloksamer 407 (Poloxamer 407)


Poloksamer 407, poloksamerler olarak bilinen daha genel kopolimerler sınıfının hidrofil iyonik olmayan bir yüzey aktif maddesidir. Poloksamer 407'nin yaygın kullanım alanlarının çoğu, sürfaktan özellikleriyle ilgilidir. Örneğin, yağlı bileşenleri suda çözmek için kozmetikte yaygın şekilde kullanılır. Lipid filmlerin mercekten çıkarılmasına yardımcı olan amacı bulunan çok amaçlı kontakt lens temizleme solüsyonlarında da bulunabilir. Ayrıca bazı gargara yıkamalarında da bulunabilir (kaynak: Poloxamer 407 - Wikipedia). Gastro Şurup' un içeriğinde bulunan, hyaluronik asit ve Kondroitin sülfatla birleşerek mukoza üzerinde vücut ısısı ile teması sonrası jele döner ve koruyucu bariyer tabaka oluşturur.

Gastor Şurup Nedir? - Gastor Şurup Nasıl Kullanılır? - Gastor Şurup Nasıl Kullanılır? - Gastor Şurup İle İlgili Uyarılar - Gastroözafageal reflü hastalığı - Gör - Gastroözafageal reflü hastalığı tedavisi - Gastroözafageal reflü belirtileri - Gastroözafageal reflü nedenleri Gastor Şurup Nasıl Kullanılır?


Yemeklerden 1 saat sonra ve yatmadan önce yetişkinlerin 10 ml içmeleri öneriliyor. Kullanmadan önce şişeyi çalkalamanız gerekmektedir.

Gastor Şurup İle İlgili Uyarılar

İçeriğinde bulunan maddelere hassasiyetin olması durumunda, hamilelik döneminde ve emzirme döneminde kullanılmaması en uygun olan.

Bu sayfada yazilan bilgiler bilgilendirme amacıyla yazilmistir, ayrintili bilgi icin üretici  firma ile iletisime gecebilirsiniz. 

Gastor Şurup Üretici firması >> Apharm s.r.l. Via Roma, 26-28041 Arona-İtalya - www.apharm.it

Türkiye Distiribütörü Firma >> Oro İlaçları San. Tic. A.Ş. Adres: Mimar Sinan Mah.Üsküdar Cad. No:1, Yedpa Ticaret Merkezi H-2 Cadde No:177-178 Ataşehir / İSTANBUL Telefon: 0 216 661 37 38 (PBX) www.oroilaclari.com

Ürünü eczanelerden satın alabilirsiniz.

Gastor Şurup Nedir? - Gastor Şurup Nasıl Kullanılır? - Kondroitin Sülfat - Hyaluronik Asit - Polivinilpirolidon (Polyvinylpyrrolidone, Polyvidone, Povidone, PVP) - Xylitol - Ksilitol - Sodyum Benzoat - Potasyum Sorbat - Kırmızı Üzüm Ekstresi - Red Grape Extract - Poloksamer 407 - Poloxamer 407 - Gastor Şurup Nasıl Kullanılır? - Gastor Şurup İle İlgili Uyarılar - Gastroözafageal reflü hastalığı - Gör - Gastroözafageal reflü hastalığı tedavisi - Gastroözafageal reflü belirtileri - Gastroözafageal reflü nedenleri


Gastor Şurup Nedir? - Gastor Şurup Nasıl Kullanılır? - Kondroitin Sülfat - Hyaluronik Asit - Polivinilpirolidon (Polyvinylpyrrolidone, Polyvidone, Povidone, PVP) - Xylitol - Ksilitol - Sodyum Benzoat - Potasyum Sorbat - Kırmızı Üzüm Ekstresi - Red Grape Extract - Poloksamer 407 - Poloxamer 407 - Gastor Şurup Nasıl Kullanılır? - Gastor Şurup İle İlgili Uyarılar - Gastroözafageal reflü hastalığı - Gör - Gastroözafageal reflü hastalığı tedavisi - Gastroözafageal reflü belirtileri - Gastroözafageal reflü nedenleri


Gastor Şurup Nedir? - Gastor Şurup Nasıl Kullanılır? - Kondroitin Sülfat - Hyaluronik Asit - Polivinilpirolidon (Polyvinylpyrrolidone, Polyvidone, Povidone, PVP) - Xylitol - Ksilitol - Sodyum Benzoat - Potasyum Sorbat - Kırmızı Üzüm Ekstresi - Red Grape Extract - Poloksamer 407 - Poloxamer 407 - Gastor Şurup Nasıl Kullanılır? - Gastor Şurup İle İlgili Uyarılar - Gastroözafageal reflü hastalığı - Gör - Gastroözafageal reflü hastalığı tedavisi - Gastroözafageal reflü belirtileri - Gastroözafageal reflü nedenleri


Gastor Şurup Nedir? - Gastor Şurup Nasıl Kullanılır? - Kondroitin Sülfat - Hyaluronik Asit - Polivinilpirolidon (Polyvinylpyrrolidone, Polyvidone, Povidone, PVP) - Xylitol - Ksilitol - Sodyum Benzoat - Potasyum Sorbat - Kırmızı Üzüm Ekstresi - Red Grape Extract - Poloksamer 407 - Poloxamer 407 - Gastor Şurup Nasıl Kullanılır? - Gastor Şurup İle İlgili Uyarılar - Gastroözafageal reflü hastalığı - Gör - Gastroözafageal reflü hastalığı tedavisi - Gastroözafageal reflü belirtileri - Gastroözafageal reflü nedenleri


Gastor Şurup Nedir? - Gastor Şurup Nasıl Kullanılır? - Kondroitin Sülfat - Hyaluronik Asit - Polivinilpirolidon (Polyvinylpyrrolidone, Polyvidone, Povidone, PVP) - Xylitol - Ksilitol - Sodyum Benzoat - Potasyum Sorbat - Kırmızı Üzüm Ekstresi - Red Grape Extract - Poloksamer 407 - Poloxamer 407 - Gastor Şurup Nasıl Kullanılır? - Gastor Şurup İle İlgili Uyarılar - Gastroözafageal reflü hastalığı - Gör - Gastroözafageal reflü hastalığı tedavisi - Gastroözafageal reflü belirtileri - Gastroözafageal reflü nedenleri


Gastor Şurup Nedir? - Gastor Şurup Nasıl Kullanılır? - Kondroitin Sülfat - Hyaluronik Asit - Polivinilpirolidon (Polyvinylpyrrolidone, Polyvidone, Povidone, PVP) - Xylitol - Ksilitol - Sodyum Benzoat - Potasyum Sorbat - Kırmızı Üzüm Ekstresi - Red Grape Extract - Poloksamer 407 - Poloxamer 407 - Gastor Şurup Nasıl Kullanılır? - Gastor Şurup İle İlgili Uyarılar - Gastroözafageal reflü hastalığı - Gör - Gastroözafageal reflü hastalığı tedavisi - Gastroözafageal reflü belirtileri - Gastroözafageal reflü nedenleri



Dr. Murat Enöz
KBB & BBC Uzmanı (MD, Otorhinolaryngology, Head and Neck Surgeon - ENT Doctor in Istanbul)

Muayenehane (Private Office):
Adres (Address): İncirli Cad., No:41, Kat:4, Dilek Pastanesi Üstü (Dilek Patisserie Building), Posta kodu: 34147, Bakırköy - İstanbul
Randevu Tel (Appointment Phone): 0212 561 00 52
Cep tel (Mobile phone): (+90) 533 6550199
Fax: (+90) 212 542 74 47

 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnsan Papilloma Virüsü (HPV), Korunma Yolları, Ağızda Viral Papillom ve Tedavisi

HPV Virüsü ve Korunma Yolları İnsan papillomavirüsü (HPV - human papillomavirus​), en çok rahim ağzı kanseri açısından risk oluşturduğu bilinen virüstür. Son yıllarda yeni türleri saptanan bu virüsün ağız içi kanserler arasında bağlantısı gösterilmiştir. Ağız içerisinde görülen ve HPV ilişkili lezyonların çoğu iyi huyludur ve zaman zaman tekrarlama eğilimindedir. Papilloma virüsleri, memelilerde yaygın olarak bulunabilir ve kuşlarda nadiren görülürler. 300' den fazla türü izole edilen ve insanlarda enfeksiyona neden olan papilloma virüsleri, toplu olarak insan papilloma virüs ya da HPV (human papillomavirus​) olarak adlandırılır. HPV virüsleri, kanserojen özelliklerine göre yüksek riskli (HR) ve düşük riskli (LR) tip olmak üzere ikiye ayrılır. HPV virüsleri daha çok deriden deriye temas yolu ile bulaşır. İnsanlarda en sık düşük riskli HPV virüsü enfeksiyonları görülür ve çoğunlukla asemptomatiktir. Papillomavirüs genomu, konakçı hücrenin, histonları ile dekore edilmiş ve paketle

Burun Eti Ameliyatı Fiyatı 2022 (Güncellendi!)

Burun Eti Operasyonu Fiyatı 2022   Burun etleri ve eşsiz görevleri hakkında ... Burun etleri burnumuzun içerisinde dış ortam havasını arıtma, ısıtma, nemlendirme ve basınçlandırma görevlerini yapan eşsiz dokulardır. Her bir burun boşluğunda 3 adet burun eti bulunmaktadır. Belki aklınıza en çok gelen şey " burun etlerinden tamamen kurtulmak, burun etlerini aldırmak mümkün müdür? " sorusu olabilir. Burun etlerinin tamamen alınması eskiden yüzyıllar önce denenmiş ve burun etlerinin insan hayatı için ne kadar önemli olduğu sonrasında anlaşılmıştır. Dış ortam havasından bulunan tüm mikroorganizmalar, allerjenler burun etleri tarafından burun içerisinde yakalanmaktadır. Yaklaşık sosis şeklinde olan alt burun etleri içerisinde birçok damar ağı bulunmaktadır ve sıcaktır. Dış kısmında mukus tabakası bulunur ve burnumuzu hava girdiğinde burun etine çarpan hava yuvarlanma hareketi yaparak burun etini çarpar, içerisinde bulunan bütün partikülleri, yabancı cisimleri, mikroorgan

Rinoplasti Sonrası Buruna Kortizon Enjeksiyonu

Burun Ucuna Kortizon Enjeksiyonu Buruna Kortizon Hangi Durumlarda ve Nasıl Enjekte Edilir? Buruna kortizon iğne, herhangi bir rinoplasti veya revizyon rinoplasti ameliyatı yapan bir cerrahi için önemli bir araç olarak düşünülmelidir. Yukarıdaki hastada, 3. (tersiyer) revizyon burun estetiği ameliyatı yapılan ve ameliyat sonrası ve 3 ay sonraki burun ucu görüntüsü mevcut olan hastada, yandan bakıldığında burun ucundaki "top şeklinde" görünüm ve kortizon enjeksiyonunun gerekli olduğu bölgeler işaretlenmiştir. Kortikosteroidleri, anabolik steroidler ile karıştırmayın! Burun estetiği ve burun ameliyatı dünyasında steroid terimini kullandığımızda, çok spesifik bir steroid türünden bahsediyoruz. “Steroid” kelimesi, vücut geliştiricilerinde artmış kas büyümesi  için kullanılan bir hormondur ve aslında bu vücut kitlesini oluşturmak için kullanılan, anabolik bir steroid adı verilen farklı bir steroid tipini ifade eder. Rinoplasti ve revizyon rinoplasti sonrasında " buru

Geniz Eti Büyümesi, Nedenleri, Belirtileri, Tedavisi ve Geniz Eti Ameliyatı Videosu

Geniz Eti Ameliyatı ve Geniz Eti Büyümesi Geniz eti ameliyatı genel bakış Geniz eti, burun deliklerinin en arkasındaki bölgede bulunan lenfoid dokudur. Hastalar tarafından ve kulak burun boğaz uzmanı olmayan hekimler tarafından muayene ile görülmesi mümkün değildir. Endoskopik burun içi muayenesi esnasında görülebilir. Yan grafi, manyetik rezonans görüntüleme, tomografi gibi görüntüleme araçları ile de dolaylı olarak değerlendirilebilir. Çocuklarda yapılan bademcik ameliyatlarının tamamında ilave olarak geniz eti ameliyatı da yapılmaktadır. Bunun yanında, geniz eti ameliyatı (adenoidektomi) tek başına ya da kulak tüpü takılması ameliyatları ile birlikte de yapılabilmektedir. Geniz eti ameliyatı tarihçesi 1800' lu yılların sonunda, geniz etinin burunla ilgili şikayetler ve işitme kaybından sorumlu olabileceği, Kopenhag, Danimarka' dan Willhelm Meyer tarafından belirtilmiş ve yine sonrasında geniz eti ameliyatlarına başlanmıştır. En sık yapılan ameliyatlardan

Küçük Dilde Papillom ve İnsan Papilloma Virüsü (HPV) İle İlgili Çok Bilinmeyen Ayrıntılar!

Küçük Dil Üzerinde Siğil  İnsan papilloma virüsü (HPV - human papillomavirus​), genelde cinsel yolla bulaşan ve son yıllarda giderek yayılan ve 300' den fazla farklı alt türü bulunan bir virüstür. Son 10 yıl içerisinde giderek görülme sıklığı artmıştır. Bu virüsün en yaygın görünen alt grupları "siğil" ya da "papillom" olarak adlandırılan lezyonları yaparken; bulunduğu dokuların kanserleşmesine neden olan alt grupları da mevcuttur. Kanserojen özellikteki HPV virüsleri de kendi arasında "yüksek riskli", "olası yüksek riskli" ve "düşük riskli" olarak üç alt gruba ayrılmaktadır (yüksek riskli tipler >> tip 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45), olası yüksek riskli tipler >> tip 26, 53, 66 ve düşük riskli tipler tip >> 6, 11, 40, 42, 43, 44, 54).  Genelde fark edilen lezyonların çoğu iyi huyludur. Son yıllarda, bu virüsün sadece cinsel ilişki yolu ile değil; direk mukozal temas yoluyla da bulaşabildiğinin netlik kazanması

Burun Estetiği Ameliyatı Sonrası Yatış Pozisyonu ve Uyku Öncesi Öneriler

​​Rinoplasti Operasyonu Sonrasında Uykuda Hangi Pozisyonda Uyunulmalıdır? ​​ Burun estetiği ameliyatı sonrasında birçok hekim  uyku esnasında genellikle başın yükseltilmesini önermektedir. Bunun dışında ameliyat sonrası özel yüz koruyucu ürünler ve yastıklar da satılmaktadır (yurtdışında satılan açılı uyku yastığı örneği >> Duro-Med Foam Bed Wedge ). Burun estetiği ameliyatı sonrasında vücudun üst kısmı açılı bir şekilde ve sırtüstü pozisyonda yatılırsa (yukarıdaki görselde görüldüğü gibi); yani yaklaşık olarak 30 ile 45 derece arası ve sırt üstü olacak şekilde açılı pozisyonda yatıldığında kafa, kalp hizasına göre daha yukarıda kalmaktadır. Bu şekilde Kafadaki kan basıncı vücudun diğer bölümlerine göre daha düşük hale gelir ve buna bağlı olarak da ameliyat sonrası ödem, morluk, burun kanaması riski azalmaktadır. Bunun dışında yine bu pozisyonda yatmanın diğer bir faydası da yan dönmenin zorlaşması ve buruna travma ve bası riskinin azalmasıdır. Burun estetiği am

Geniz Eti Ameliyatı Fiyatları 2022 (Güncellendi)

Adenoidektomi Operasyonu ve Ücreti Geniz eti ameliyatı, geniz eti büyümesi olan ya da tekrarlayan orta kulak iltihabı, orta kulak sıvısı, sinüzit ataklarının tedavisi amacıyla çocuk hastalarda sık olarak yapılmaktadır. Geniz Eti Büyümesi Geniz Eti Büyümesi - Adenoid Hipertrofisi Geniz Eti Nasıl Büyür? Geniz eti burun boşluğunun en arka tarafında yer alan lenfoid yapıda bir dokudur. Normalde doğum esnasında mevcuttur ve çocuklarda 5-6 yaşına kadar büyümeye devam eder. Bu dönemde genetik yatkınlık, kirli solunum havasının olduğu ortamlarda yaşamak, alerjik bünye, tekrarlayan üst solunum yolu enfeksiyonlarının olması, sigara dumanına maruziyet, kalabalık ortamda yaşamak gibi çok farklı nedenlere bağlı olarak geniz eti büyüyebilir ve geniz eti büyümesi sonucunda östaki tüpü ve burun fonksiyonları olumsuz olarak etkilenmektedir. Geniz Eti Büyümesi Belirtileri Geniz eti büyümesi olan çocuklarda ağız açık uyuma, tekrarlayan orta kulak iltihapları ve kulak sıvısı olması, tekrarl