Ana içeriğe atla

Kalın Derili Burunlarda Tip Plasti ve Rinoplasti Ameliyatı

Burun Ucu Derisinin Kalınlığı, Burun Ucu Estetiği ve Burun Estetiği Sonrasında İyileşme Süresini, Ödem Miktarını ve Ortaya Çıkan Şekli Etkileyebiliyor!

Kalın burun derisi nasıl anlaşılır? - Kalın derili burun nasıl anlaşılır? - Kalın derili burun iyileşme süreci - Kalın derili burun nasıl olur? - Kalın derili burun estetiği - Lazerle burun derisi inceltme - İnce derili burun - Top burun ucu - kalın derili burun estetiği - Kalın burun derisi olanlarda burun estetiği ameliyatı​​Burun ucu estetiği genelde burun ucundaki sarkık, geniş görünümüm düzeltilmesi, burun ucunun inceltilmesi, burun ucunun estetik ve fonksiyonel açıdan daha iyi bir hale getirilmesi amacıyla yapılmaktadır. Burun ucu derisinin kalınlığı ameliyat sonrası sonucu, ödem miktarını ve iyileşme hızını oldukça önemli ölçüde etkilemektedir. Yurt dışında bazı kliniklerde, çok kalın burun ucu derisi olan hastalara ödem süresi ve işlem sonrasında oluşabilecek sorunlar hakkında burun ucu estetiği ve burun estetiği ameliyat öncesi bilgilendirme formu sunulmaktadır.

Burun ucu derinizin kalın olup olmadığını nasıl anlayabilirsiniz?


Kalın burun derisi nasıl anlaşılır? - Kalın derili burun nasıl anlaşılır? - Kalın derili burun iyileşme süreci - Kalın derili burun nasıl olur? - Kalın derili burun estetiği - Lazerle burun derisi inceltme - İnce derili burun - Top burun ucu - kalın derili burun estetiği - Kalın burun derisi olanlarda burun estetiği ameliyatı
Kalın burun derisi nasıl anlaşılır?
Aslında çok kolay bir şekilde, baş parmağınız ve işaret parmağınızı arasında, tek elinizle burun sırtındaki ve burun ucundaki deriyi yavaşça sıkıp bakabilirsiniz. Genelde burun ucu derisi kalın olan insanlarda, burun kemerindeki deri ile burun ucu derisi arasında, kalınlık farkı ele hissedilebilir ve burun ucu derisi daha yağlı, gözenekli olduğu (komedonların daha fazla olduğu) görülebilir. Yandaki fotoğrafta kolayca burun ucu ve üzerindeki derinin nasıl birbirinden farklı olduğunu, burun ucundaki gözeneklerin arttığı fotoğrafta görülmektedir. Bununla ilgili "skin pinch test" ya da "deri çimdik testi" gibi bir yöntemle burun ucu, buruna komşu bölgelerin cilt kalınlıklarının ölçülebileceğini savunan bir makale mevcut (Managing the Difficult Soft Tissue Envelope in Facial and Rhinoplasty Surgery)

Burun ucu derisinin kalın olması ameliyat sonrası süreci nasıl etkiler?

Kalın burun derisi nasıl anlaşılır? - Kalın derili burun nasıl anlaşılır? - Kalın derili burun iyileşme süreci - Kalın derili burun nasıl olur? - Kalın derili burun estetiği - Lazerle burun derisi inceltme - İnce derili burun - Top burun ucu - kalın derili burun estetiği - Kalın burun derisi olanlarda burun estetiği ameliyatı

Burun ucu derisinin kalın olması nedeniyle burun ucu estetiği ve burun estetiği sonrasında aşağıdaki sorunlara neden olabilir:
  • ameliyat sonrası burun ucu ödeminin fazla olması (deri ve deri altı dokusu kalın olan insanlarda, normalden daha fazla ödemli görünümün ortaya çıkması da normaldir)
  • ameliyat sonrasında burun ucu ödemi  ve burun ucunun tam olarak iyileşme süresinin normalden uzun olması (kalın burun ucu derisi olan hastalarda, burun ucu ödeminin 2 yıla kadar sürebileceğini unutmayın)
  • burun ucunu güzel gösteren anatomik detaylar konusunda çok istekli ve ümitli olmamanız gerekmektedir. Burun ucunda, ışık altında yansıyan çeşitli köşe ve noktaları saran kalın bir burun ucu derisi, bu noktaların ortaya çıkmasını sağlayan kıkırdakların üzerini kabaca ve kalın olarak sardığında, köşeli ya da açılı alanlar sadece yuvarlak noktalar olarak görülebilir. Yani kalın ve geniş burun ucu belki daha küçük ve yine yuvarlağa yakın bir şekle getirilebilir.
  • ameliyat sonrasında ortaya çıkan ödem bazen ilk haftalarda, burun ucunun ameliyat öncesinden daha büyük olarak görünmesine neden olabilir, korkmayın!
  •  kalın burun derisi olan ve geniş burun ucu olan hastalarda, burun hacminin küçültülmesi amacıyla burun kanatlarındaki kıkırdakların aşırı normalden fazla rezeke edilmesi, burun kanatlarında çökme - kollapsa neden olabilir. Sonuçta kalın derinin yükü daha fazladır ve bu yükü taşıyan kıkırdakların da normalden kalın ya da geniş olması amaçlanılabilir.
  • yukarıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi burun ucu derisinin kalın olmasının yanında, alttaki kıkırdak desteği zayıf ve burun delikleri küçük olan hastalarda, burun ucunun daraltılması esnasında kıkırdak dokunun mümkün olduğunda korunarak desteklenmesi gerekmektedir.

Kalın burun ucu derisi olan hastalarda, ameliyat başarısını etkileyebilecek uygulamalar

Burun ucu derisi kalın olan hastalarda, sonuçta tamamen çaresiz değiliz ve yapılabilecek birkaç uygulama mevcut. Ameliyat esnasında burun ucu derisinin deri altı kısmı inceltilebilir. Kaba yüzme şeklinde bir işlem bu ve farklı hekimlere ait farklı uygulamalar mevcut. Burada unutulmaması gereken şey, burun ucu derisini tamamen eşit ve simetrik olarak inceltmek kolay değildir. İnceltme işlemi esnasında, kalın ve ince burun deiris alanları yan yana gelirse, çökük ya da normalden kabarık alanların ortaya çıkmasına neden olabilir. Genelde buruN ucu estetiğini açık teknikle yapmayı tercih ediyorum ve kalın burun ucu derisi olan hastalarda en azından sadece burun ucunun alt kısmındaki deriyi inceltmeyi tercih ediyorum. Çok kalın deri özellikleri olan hastalarda ve burun ucunda aşrı ödem ortaya çıkan ameliyattan sonraki dönemde birkaç ay sonra kortizon enjeksiyonu yapılabilmektedir.. Ameliyat sonrasında burun ucunda anormal şişlik ve ödem ortaya çıkan hastalarda, ödem ve morluk giderici ürünlerin tercih edilmesi (Enfla-c tablet, Etoflam-K jel ...) uygun olabilir. Yine deri üzerine etkisi tartışmalı da olsa lazer uygulamasını öneren merkezler mevcut.

Size konu ile ilgili yayınlanmış farklı bilimsel makalelerden aşağıdaki değişik birkaç bilgiyi de aktarmak isterim:
  • Kalın burun derisi olan hastalarda dermataolog gözetiminde ve karaciğer enzimleri takip edilerek A vitamini türevi "Isotretinoin" kullanılmasının faydalı olduğunu savunnan bir bilimsel makale mevcut (Isotretinoin Use in Thick-Skinned Rhinoplasty Patients). Kalın burun derisi olan hastalarda, bu ilaç kullanımından sonra dramatik değişikliklerin olduğunu savunmuşlar ancak, bu ilaç burun mukozasında kurumaya ve ameliyat sonrası burun kuruluğunun artmasına neden olabilir. Karaciğerinizi sevin ve olası sistemik yan etkilerinden kaçının, kullanmayın.
  • Yukarıda yazmıştım ama burun ucu ödemi fazla olan hastalarda, steroid enjeksiyonu ile ilgili olarak bir de kalçadan ya ni kas içi depo kortizon enjeksiyonu ile ilgili bir bilimsel çalışma mevcut, yani burun estetiği ameliyatı yapılan hastalara, kas içi, etki süresi 15 güne kadar olan uzun süren depo kortizonlar yapıldığında ödem ve morluk üzerine uzun dönemli bir etkisinin olmadığını gösteren bir çalışma mevcut (Testing the effects of long-acting steroids in edema and ecchymosis after closed rhinoplasty).
  • Ameliyat esnasında, damardan verilen 10 mg deksametazonun ve ameliyattan 12 saat sonra ikinci doz, postoperatif göz çevresi ödemi önemli ölçüde azalttığını gösteren makale mevcut ancak, kalın burun ucu derisi olanda, kalıcı bir etkisi devunulamıyor (Results of intravenous steroid injection on reduction of postoperative edema in rhinoplasty).
  • Kalın burun derisi olan ve ameliyat sonrasında ortaya çıkan ödemi azaltmak amacıyla, burun dorsumuna deri altına yapılacak kortizon enjeksiyonlarının körlüğe neden olabileceğini bildiren makale mevcut (Blindness as a complication of subcutaneous nasal steroid injection).
  • Burun ucunda ve supratip bölgesinde normalden daha kalın cilt ve cilt altı dokusu bulunan hastalarda, genel olarak iki katmanlı diseksiyonun yapılmasının yani deri altı dokusunun diseke edilerek mümkünse simetrik çıkarılması, kıkırdak yapıları çok fazla eksiltilmeden ve kıkırdakların üzerini saran derinin mümkün olduğunca inceltilmesinin, kalın burun derisi olan hastalardaki en uygun uygulama olduğunu vurgulayan makale mevcut (Management of the thick-skinned nose: A more effective approach).
  • Lazer yardımı ile burun ucu derisinin inceltilebileceğini savnunan makaleler mevcut. Bununla birilikte lazerin iyileşme üzerine olası olumsuz etkileri, ciltte renk değişiklikleri, cilt yüzeyinde pürüzlenme, kızarıklık, kaşıntı ve yanık hasarı olması gibi riskleri mevcut. Normalde lazer ciltteki kırışıklıkların, yara izlerinin, siğillerin, burundaki büyümüş yağ bezlerinin ve diğer farklı cilt sorunlarının tedavisinde yıllardır kullanılmaktadır. (kaynak linkler: Laser Resurfacing / Laser Resurfacing: Learn About the Treatment and Cost). Burnun göze yakın olması da, lazer için ayrı bir risk oluşturuyor. Bu konu oldukça tartışmalı.

Kalın buru ucu derisi olan hastalarda, deri altı dokusunun eksiltilmesi ve ilave kıkırdak greftlerin yerleştirilmesi gerekebilir!

Kalın burun ucu derisi olan hastalarda, deri altındaki normalden kalın olan bölümün inceltilmesi yerine daha altta bulunan kıkırdakların çıkarılması, bu deri bölgesini taşıyan alanların anormal çökmesine neden olabilmektedir. Burun ucunda burun kanatlarını daraltmak için dışarıdan deri bölümlerinden çıkarılması işlemi yapılsa da, burun derisinin inceltilmesi ve burun ucundaki açılı alanları vurgulayan kıkırdak greftlerin arttırılması daha çok tercih edilmektedir. Konu ile ilgili saygın bir hekim tartışma platformunun linki >> Thick Skin - Best Technique to Narrow a Bulbous Tip?

Benzer bir makale linki >> Açık Teknik Burun Ucu Estetiği - Burun Ucu Kaldırma Öncesi ve Sonrası

Kalın derili burun estetiği algoritması - Kalın derili rinoplasti - Thick skin rhinoplasty in İstanbul - Kalın derili burun estetiği teknikleri - Kalın derili burun estetiği nasıl yapılır? - Kalın derili burun estetiği en iyi teknik hangisidir? - Rhinoplasty in İstanbul - Thick skin nose job - Etnik burun estetiği - Ethnic rhinoplasty - Ethnic nose job in İstanbul, Turkey


Kalın derili burun estetiği algoritması - Kalın derili rinoplasti - Thick skin rhinoplasty in İstanbul - Kalın derili burun estetiği teknikleri - Kalın derili burun estetiği nasıl yapılır? - Kalın derili burun estetiği en iyi teknik hangisidir? - Rhinoplasty in İstanbul - Thick skin nose job - Etnik burun estetiği - Ethnic rhinoplasty - Ethnic nose job in İstanbul, Turkey

Konu ile ilgili benzer makale >> Kalın Derili Burun Estetiği - Etnik Rinoplasti (Thick Skin Rhinoplasty - Ethnic Rhinoplasty)

Etnik burun estetiği ile ilgili öncesi ve sonrası fotoğrafları bulabileceğiniz benzer link >> Ethnic Rhinoplasty in Istanbul

Kalın burun ucu derisi olan hastalarda, burun estetiği ve burun ucu estetiği öncesi ve sonrası örnek fotoğraflar

Aşağıda kalın burun ucu derisi olan ve burun estetiği ya da burun ucu estetiği yaptığımız hastaların bazılarının öncesi ve sonrası fotoğraflarını bulabilirsiniz:

Kalın Derili Burun Estetiği

Kalın Derili Burun Estetiği

Kalın Derili Burun Ucu Estetiği

Kalın Derili Burun Ucu Estetiği


Kalın Derili Burun Estetiği

Kalın Derili Burun Estetiği

Benzer linkler >>
Burun ucu estetiği ile ilgili videolar:



Kaynak linkler:


Dr. Murat Enöz
KBB & BBC Uzmanı (MD, Otorhinolaryngology, Head and Neck Surgeon - ENT Doctor in Istanbul)

Muayenehane (Private Office):
Adres (Address): İncirli Cad., No:41, Kat:4, Dilek Pastanesi Üstü (Dilek Patisserie Building), Posta kodu: 34147, Bakırköy - İstanbul
Randevu Tel (Appointment Phone): 0212 561 00 52
Cep tel (Mobile phone): (+90) 533 6550199
Fax: (+90) 212 542 74 47

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnsan Papilloma Virüsü (HPV), Korunma Yolları, Ağızda Viral Papillom ve Tedavisi

HPV Virüsü ve Korunma Yolları İnsan papillomavirüsü (HPV - human papillomavirus​), en çok rahim ağzı kanseri açısından risk oluşturduğu bilinen virüstür. Son yıllarda yeni türleri saptanan bu virüsün ağız içi kanserler arasında bağlantısı gösterilmiştir. Ağız içerisinde görülen ve HPV ilişkili lezyonların çoğu iyi huyludur ve zaman zaman tekrarlama eğilimindedir. Papilloma virüsleri, memelilerde yaygın olarak bulunabilir ve kuşlarda nadiren görülürler. 300' den fazla türü izole edilen ve insanlarda enfeksiyona neden olan papilloma virüsleri, toplu olarak insan papilloma virüs ya da HPV (human papillomavirus​) olarak adlandırılır. HPV virüsleri, kanserojen özelliklerine göre yüksek riskli (HR) ve düşük riskli (LR) tip olmak üzere ikiye ayrılır. HPV virüsleri daha çok deriden deriye temas yolu ile bulaşır. İnsanlarda en sık düşük riskli HPV virüsü enfeksiyonları görülür ve çoğunlukla asemptomatiktir. Papillomavirüs genomu, konakçı hücrenin, histonları ile dekore edilmiş ...

Burun Eti Ameliyatı Fiyatı 2022 (Güncellendi!)

Burun Eti Operasyonu Fiyatı 2022   Burun etleri ve eşsiz görevleri hakkında ... Burun etleri burnumuzun içerisinde dış ortam havasını arıtma, ısıtma, nemlendirme ve basınçlandırma görevlerini yapan eşsiz dokulardır. Her bir burun boşluğunda 3 adet burun eti bulunmaktadır. Belki aklınıza en çok gelen şey " burun etlerinden tamamen kurtulmak, burun etlerini aldırmak mümkün müdür? " sorusu olabilir. Burun etlerinin tamamen alınması eskiden yüzyıllar önce denenmiş ve burun etlerinin insan hayatı için ne kadar önemli olduğu sonrasında anlaşılmıştır. Dış ortam havasından bulunan tüm mikroorganizmalar, allerjenler burun etleri tarafından burun içerisinde yakalanmaktadır. Yaklaşık sosis şeklinde olan alt burun etleri içerisinde birçok damar ağı bulunmaktadır ve sıcaktır. Dış kısmında mukus tabakası bulunur ve burnumuzu hava girdiğinde burun etine çarpan hava yuvarlanma hareketi yaparak burun etini çarpar, içerisinde bulunan bütün partikülleri, yabancı cisimleri, mikroorgan...

Rinoplasti Sonrası Buruna Kortizon Enjeksiyonu

Burun Ucuna Kortizon Enjeksiyonu Buruna Kortizon Hangi Durumlarda ve Nasıl Enjekte Edilir? Buruna kortizon iğne, herhangi bir rinoplasti veya revizyon rinoplasti ameliyatı yapan bir cerrahi için önemli bir araç olarak düşünülmelidir. Yukarıdaki hastada, 3. (tersiyer) revizyon burun estetiği ameliyatı yapılan ve ameliyat sonrası ve 3 ay sonraki burun ucu görüntüsü mevcut olan hastada, yandan bakıldığında burun ucundaki "top şeklinde" görünüm ve kortizon enjeksiyonunun gerekli olduğu bölgeler işaretlenmiştir. Kortikosteroidleri, anabolik steroidler ile karıştırmayın! Burun estetiği ve burun ameliyatı dünyasında steroid terimini kullandığımızda, çok spesifik bir steroid türünden bahsediyoruz. “Steroid” kelimesi, vücut geliştiricilerinde artmış kas büyümesi  için kullanılan bir hormondur ve aslında bu vücut kitlesini oluşturmak için kullanılan, anabolik bir steroid adı verilen farklı bir steroid tipini ifade eder. Rinoplasti ve revizyon rinoplasti sonrasında " buru...

Küçük Dilde Papillom ve İnsan Papilloma Virüsü (HPV) İle İlgili Çok Bilinmeyen Ayrıntılar!

Küçük Dil Üzerinde Siğil  İnsan papilloma virüsü (HPV - human papillomavirus​), genelde cinsel yolla bulaşan ve son yıllarda giderek yayılan ve 300' den fazla farklı alt türü bulunan bir virüstür. Son 10 yıl içerisinde giderek görülme sıklığı artmıştır. Bu virüsün en yaygın görünen alt grupları "siğil" ya da "papillom" olarak adlandırılan lezyonları yaparken; bulunduğu dokuların kanserleşmesine neden olan alt grupları da mevcuttur. Kanserojen özellikteki HPV virüsleri de kendi arasında "yüksek riskli", "olası yüksek riskli" ve "düşük riskli" olarak üç alt gruba ayrılmaktadır (yüksek riskli tipler >> tip 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45), olası yüksek riskli tipler >> tip 26, 53, 66 ve düşük riskli tipler tip >> 6, 11, 40, 42, 43, 44, 54).  Genelde fark edilen lezyonların çoğu iyi huyludur. Son yıllarda, bu virüsün sadece cinsel ilişki yolu ile değil; direk mukozal temas yoluyla da bulaşabildiğinin netlik kazanması...

Geniz Eti Büyümesi, Nedenleri, Belirtileri, Tedavisi ve Geniz Eti Ameliyatı Videosu

Geniz Eti Ameliyatı ve Geniz Eti Büyümesi Geniz eti ameliyatı genel bakış Geniz eti, burun deliklerinin en arkasındaki bölgede bulunan lenfoid dokudur. Hastalar tarafından ve kulak burun boğaz uzmanı olmayan hekimler tarafından muayene ile görülmesi mümkün değildir. Endoskopik burun içi muayenesi esnasında görülebilir. Yan grafi, manyetik rezonans görüntüleme, tomografi gibi görüntüleme araçları ile de dolaylı olarak değerlendirilebilir. Çocuklarda yapılan bademcik ameliyatlarının tamamında ilave olarak geniz eti ameliyatı da yapılmaktadır. Bunun yanında, geniz eti ameliyatı (adenoidektomi) tek başına ya da kulak tüpü takılması ameliyatları ile birlikte de yapılabilmektedir. Geniz eti ameliyatı tarihçesi 1800' lu yılların sonunda, geniz etinin burunla ilgili şikayetler ve işitme kaybından sorumlu olabileceği, Kopenhag, Danimarka' dan Willhelm Meyer tarafından belirtilmiş ve yine sonrasında geniz eti ameliyatlarına başlanmıştır. En sık yapılan ameliyatlardan ...

Burun Estetiği Ameliyatı Sonrası Yatış Pozisyonu ve Uyku Öncesi Öneriler

​​Rinoplasti Operasyonu Sonrasında Uykuda Hangi Pozisyonda Uyunulmalıdır? ​​ Burun estetiği ameliyatı sonrasında birçok hekim  uyku esnasında genellikle başın yükseltilmesini önermektedir. Bunun dışında ameliyat sonrası özel yüz koruyucu ürünler ve yastıklar da satılmaktadır (yurtdışında satılan açılı uyku yastığı örneği >> Duro-Med Foam Bed Wedge ). Burun estetiği ameliyatı sonrasında vücudun üst kısmı açılı bir şekilde ve sırtüstü pozisyonda yatılırsa (yukarıdaki görselde görüldüğü gibi); yani yaklaşık olarak 30 ile 45 derece arası ve sırt üstü olacak şekilde açılı pozisyonda yatıldığında kafa, kalp hizasına göre daha yukarıda kalmaktadır. Bu şekilde Kafadaki kan basıncı vücudun diğer bölümlerine göre daha düşük hale gelir ve buna bağlı olarak da ameliyat sonrası ödem, morluk, burun kanaması riski azalmaktadır. Bunun dışında yine bu pozisyonda yatmanın diğer bir faydası da yan dönmenin zorlaşması ve buruna travma ve bası riskinin azalmasıdır. Burun estetiğ...

Geniz Eti Ameliyatı Fiyatları 2022 (Güncellendi)

Adenoidektomi Operasyonu ve Ücreti Geniz eti ameliyatı, geniz eti büyümesi olan ya da tekrarlayan orta kulak iltihabı, orta kulak sıvısı, sinüzit ataklarının tedavisi amacıyla çocuk hastalarda sık olarak yapılmaktadır. Geniz Eti Büyümesi Geniz Eti Büyümesi - Adenoid Hipertrofisi Geniz Eti Nasıl Büyür? Geniz eti burun boşluğunun en arka tarafında yer alan lenfoid yapıda bir dokudur. Normalde doğum esnasında mevcuttur ve çocuklarda 5-6 yaşına kadar büyümeye devam eder. Bu dönemde genetik yatkınlık, kirli solunum havasının olduğu ortamlarda yaşamak, alerjik bünye, tekrarlayan üst solunum yolu enfeksiyonlarının olması, sigara dumanına maruziyet, kalabalık ortamda yaşamak gibi çok farklı nedenlere bağlı olarak geniz eti büyüyebilir ve geniz eti büyümesi sonucunda östaki tüpü ve burun fonksiyonları olumsuz olarak etkilenmektedir. Geniz Eti Büyümesi Belirtileri Geniz eti büyümesi olan çocuklarda ağız açık uyuma, tekrarlayan orta kulak iltihapları ve kulak sıvısı olması,...